Taliah Pollack

Rörsjögatan 9
211 37
Malmö

taliah@telia.com

0727286288

Hör gärna av dig om du har någon fråga, vill tipsa om en bra bok/film, eller bara berätta om din dag. Jag älskar konst i alla dess former, så om du skapar något från Sagas värld skulle det vara jättekul att få se!

Anlita mig?
Sen våren 2013 har jag varit runt på skolor och hållit föredrag om fantasy och skrivande. Jag är bosatt i Malmö, har gått på Lunds universitets tvååriga författarutbildning och är utbildad filmvetare.

Här är min profil på författarcentrum.

En resa i fantasyns värld – klass 4 till 8
Med bilder och filmklipp gör jag en rolig och levande genomgång av fantasyns värld genom exempel från både film och litteratur. Vad är det som skiljer fantasyn från andra stilar när det gäller handling, miljö och karaktärer? Hur kan man dela upp olika former av fantasy? Varför har stilen blivit så populär idag och hur länge har fantasyn egentligen funnits?

Inkluderar vid intresse en skrivövning där eleverna själva får skriva en scen som vi tillsammans försöker passa in i det vi har pratat om.

 Föredraget kan ges som en enskild lektion eller användas som introduktion till flera tillfällen.

Vid ett andra tillfälle får eleverna välja en subgenre att fördjupa sig i som Episk fantasy, Vampyrer & zombies eller Spöken & demoner (dessa kan även ges som enskilda lektioner).

Ett tredje tillfälle kan läggas till genom en längre skrivövning i den valda subgenren med responsarbete och gemensam textdiskussion.

Paketens innehåll går att justera utifrån skolans behov och preferenser. Jag utgår från Författarcentrums arvodeslista (företaget innehar F-skattsedel) som ni kan läsa här.

Grafik: Hannah Oredsson - Webdesign: Filip Spånberg